Bayer Logo Bayer Logo Bayer Logo

Maksasyöpä

Maksasyövän taustalla on usein muu maksasairaus

Suomessa todetaan vuosittain noin 500 uutta maksasyöpätapausta. Maksasyöpä kehittyy kuitenkin harvoin terveeseen maksaan. Useimmiten maksasolusyöpään sairastuneilla maksa on jo vaurioitunut kirroosin tai muun maksan krooninen sairauden vuoksi. Yleisin maksasyöpä on maksasolusyöpä eli hepatosellulaarinen karsinooma. Muita karsinooman muotoja ovat sappitiesyöpä eli kolangiokarsinooma ja hyvin harvinainen hepatoblastooma. Maksasyövän hoitomuotoja ovat leikkaus sekä paikalliset ja biologiset hoidot.

 

Lue lisää:

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

image

Testaa syöpäsi

Syöpäkasvaimiin kohdistuvat geenitestit ovat tulleet mukaan syövänhoidon diagnostiikkaan. Tutkimalla kasvaimen omaa genomia voidaan tuottaa aiempaa yksilöllisempää hoitoa.

image

Kun saat tietää syövästä

Syöpädiagnoosi on aina voimakas järkytys. Henkistä selviytymistä ja hoidon onnistumista auttaa, kun hankkii tietoa omasta sairaudestaan ja osallistuu aktiivisesti hoitoprosessiin.

Jaa:

Lähteet:

  • Pelttari H. Maksasyöpä. Duodecim 2016. https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01064 (viitattu 3.1.2020).
  • Suomen syöpärekisteri, Syöpä 2017. Julkaistu 24.10.2019.
  • Syöpäjärjestöt. Kaikki syövästä. Maksasyöpä. https://www.kaikkisyovasta.fi/tietoa-syovasta/syopataudit/maksasyopa/ (viitattu 14.1.2020).