Aiheenasyopa
Yleiset käyttöehdot Tietosuojalausunto Julkaisuoikeus
Tietoa munuaissyövästä

MunuaissyöpäcloseMunuaissyöpäMunuaissyöpä johtuu epänormaalien solujen hallitsemattomasta kasvusta munuaisissa. johtuu epänormaalien solujen hallitsemattomasta kasvusta munuaisissa. Munuaissyöpiä on useita erilaisia, mutta yleisintä muotoa kutsutaan munuaiskarsinoomacloseMunuaiskarsinoomaKaikkein yleisin munuaissyöpä (noin 90 % kaikista munuaissyövistä), joka käsittää noin 3 % aikuisten pahanlaatuisista kasvaimista.ksi. Munuaiskarsinooma kattaa yli 90 % pahanlaatuisista munuaiskasvaimista. Munuaiskarsinooma kasvaa yhtenä kasvaincloseKasvainEpänormaali kudosmassa, joka syntyy solujen jakautuessa enemmän kuin niiden pitäisi tai jos solut eivät kuole niin kuin niiden pitäisi. Kasvaimet saattavat olla hyvänlaatuisia eli benignejä tai pahanlaatuisia eli maligneja (syöpä). Kasvaimia voidaan myös kutsua neoplasmoiksi. massana munuaisessa, mutta yhdessä munuaisessa saattaa olla useampi kuin yksi kasvain.

Vuonna 2014 todettiin yhteensä 907 uutta munuaissyöpäcloseSyöpäSyöpä on elimistön solujen hallitsematonta kasvua. Syöpä muodostaa yleensä kasvaimen eli epänormaalin kudosmassan, joka syntyy solujen jakautuessa useammin kuin niiden pitäisi. Syöpäkasvaimet voivat levitä elimistön uusiin osiin etäpesäkkeiden avulla.tapausta ja samana vuonna tautiin menehtyi 358 potilasta.

Lähde: Suomen Syöpärekisteri. Saatavilla verkosta: http://www.syoparekisteri.fi

Kirkassoluinen: Yleisin munuaissyöpätyyppi (80 % tapauksista), jonka nimi johtuu siitä, että solut näyttävät hyvin kalpeilta tai "kirkkailta" mikroskoopin alla.

Papillaarinen: Toiseksi yleisin munuaissyöpä (10–15 %). Papillaarisessa munuaissyövässä kasvaimeen muodostuu sormimaisia ulokkeita.

Kromofobinen: Kolmanneksi yleisin munuaissyövän muoto, noin 5 % tapauksista. Syöpäsolut näyttävät samanlaisilta kuin kirkassoluisessa syövässä, mutta ovat suurempia kooltaan.

Bellinin johdinten syöpä: Munuaiskarsinooman hyvin harvinainen muoto.

Luokittelematon: Munuaissyövistä noin 5 %:ia ei voi luokitella, koska niiden piirteet eivät sovi mihinkään tunnistettuun luokkaan.

A A A A A A

Muuta tekstin kokoa