Bayer Logo Bayer Logo Bayer Logo

Eturauhassyöpä

Eturauhassyöpä on vanhenevien miesten yleinen tauti

Eturauhasen syövässä eturauhasen solut alkavat muuttua pahanlaatuisiksi. Se on Suomessa yleisin miehillä todettu syöpä. Suomessa todetaan vuosittain yli 5 000 uutta eturauhassyöpätapausta. Keskimääräinen sairastumisikä on noin 70 vuotta. Eturauhassyövän ensioireet liittyvät usein virtsaamiseen liittyviin häiriöihin ja muutoksiin. Hoitovaihtoehtoja on monia ja niistä päätetään yksilöllisen tilanteen pohjalta. Useimmiten eturauhassyövän ennuste on hyvä.

 

Lataa tästä esite Tietoa eturauhassyövästä potilaille > 

 

Lue lisää:

 

Jaa:

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

image

Testaa syöpäsi

Syöpäkasvaimiin kohdistuvat geenitestit ovat tulleet mukaan syövänhoidon diagnostiikkaan. Tutkimalla kasvaimen omaa genomia voidaan tuottaa aiempaa yksilöllisempää hoitoa.

image

Kun saat tietää syövästä

Syöpädiagnoosi on aina voimakas järkytys. Henkistä selviytymistä ja hoidon onnistumista auttaa, kun hankkii tietoa omasta sairaudestaan ja osallistuu aktiivisesti hoitoprosessiin.

Lähteet:

  • Saarelma O. Eturauhassyöpä. Duodecim 27.1.2020. https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00210 (viitattu 3.3.2020).
  • Suomen syöpärekisteri. Syöpä 2017.
  • Syöpäjärjestöt. Kaikki syövästä. Eturauhassyöpä. https://www.kaikkisyovasta.fi/tietoa-syovasta/syopataudit/eturauhassyopa/ (viitattu 5.3.2020).