Bayer Logo Bayer Logo Bayer Logo

Eturauhassyöpä

Äijät puhuu eturauhassyövästä -podcast

Bayerin Äijät puhuu eturauhassyövästä -podcast rikkoo hiljaisuutta intiimin eturauhassyövän ympäriltä sekä tarjoaa tukea ja samaistumispintaa potilaille ja heidän läheisilleen. Miksi ei eturauhassyövästä, Suomessakin miesten yleisimmästä syövästä, puhuta enemmän? Kuinka montaa miestä ja perhettä tämä sairaus Suomessa ja maailmanlaajuisesti koskettaa? Sairastatko sinä tai sairastaako läheisesi eturauhassyöpää?


Miten diagnoosin jälkeen pääsee eteenpäin ja miten hyvinvointiin voi vaikuttaa? Mitä kannattaa tehdä? Ohjelmassa juontaja Juho Juutilainen, entinen ja nykyinen melanoomapotilas, etsii vastauksia ajankohtaisiin hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin asiantuntijoiden sekä eturauhassyöpää sairastavan kanssa.


Huomioithan, että sairauteesi ja sen hoitoon liittyvissä kysymyksissä pyydämme sinua olemaan yhteydessä hoitavaan lääkäriisi.

 

Kaikki kolme Äijät puhuu eturauhassyövästä -episodia löytyy yleisimmistä podcast-kanavista, mm. Spotifystä.

 


 

Sairastuin ja opin elämään eturauhassyövän kanssa

Miten kaikki alkoi? Minkälaisia oireita ilmeni? Miltä minusta tuntui? Henkinen ja fyysinen hyvinvointi? Mikä auttoi minua? Minun polkuni. Kuuden lapsen isä Marko ja juontaja Juho käyvät läpi sairauden polveilevaa arkea.


 

Ravinnon merkitys eturauhassyöpäpotilaalle

Tiukka ote vai kohtuus kaikessa? Laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ja juontaja Juho Juutilainen purkavat eturauhassyöpäpotilaan näkökulmasta myyttejä mustavalkoisten ravitsemukseen liittyvien käsityksien ympäriltä.


 

Liikunta ja henkinen hyvinvointi eturauhassyövässä

Onko minulla lupa ja syy liikkua? Onko liikunta lääke? Syöpätautien erikoislääkäri Jorma Sormunen ja juontaja Juho Juutilainen murtavat käsityksiä, jotka saattavat olla rajoitteena eturauhassyöpäpotilaan henkiselle ja fyysiselle hyvinvoinnille.


 

Jaa:

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

image

Tietoa eturauhassyövästä -esite

Tietopaketti eturauhassyövästä (pdf).

Eturauhassyövän syyt ja riskitekijät

Eturauhassyövän syyt ja riskitekijät

Eturauhassyövän riskiin vaikuttaa eniten ikä. Muita mahdollisia riskitekijöitä ovat perimä, elämäntavat ja etninen tausta.

image

Testaa syöpäsi

Syöpäkasvaimiin kohdistuvat geenitestit ovat tulleet mukaan syövänhoidon diagnostiikkaan. Tutkimalla kasvaimen omaa genomia voidaan tuottaa aiempaa yksilöllisempää hoitoa.

image

Kun saat tietää syövästä

Syöpädiagnoosi on aina voimakas järkytys. Henkistä selviytymistä ja hoidon onnistumista auttaa, kun hankkii tietoa omasta sairaudestaan ja osallistuu aktiivisesti hoitoprosessiin.

Lähteet:

  • Käypä hoito -suositus. Eturauhassyöpä. Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin ja SuomenUrologiyhdistys ry:n asettama työryhmä. Duodecim, 2014 (viitattu 3.3.2020). Saatavilla internetissä:kaypahoito.fi
  • Saarelma O. Eturauhassyöpä. Duodecim 27.1.2020. https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00210 (viitattu 3.3.2020)
  • Suomen syöpärekisteri. Syöpä 2017.
  • Syöpäjärjestöt. Kaikki syövästä. Eturauhassyöpä. https://www.kaikkisyovasta.fi/tietoa-syovasta/syopataudit/eturauhassyopa/ (viitattu 5.3.2020).